به گزارش خبرنگار مهر، علي اكبر سلطاني راد پیش از ظهر سه شنبه در كميسيون ارتقاء امنيت اجتماعي شهرستان بهار با اشاره به اينكه آسيب هاي اجتماعي، فرهنگي، اخلاقي و امنيتي در شهرستان بايد شناسايي شود، عنوان داشت: تا زماني كه آسيب ها و نقاط بروز موارد متضاد با امنيت در حوزه هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي در شهرستان شناسايي نشود، برقراري امنيت مشكل خواهد بود.
سلطاني راد افزود: آسيب شناسي موارد فوق نياز به تشكيل جلسات مدون و اتخاذ مصوبات مفيد و موثر در راستاي مرتفع سازي معضلات دارد.
وي اظهار داشت: رفع آسيب ها و معضلات موجود در شهرستان نياز به كارشناسي افراد صاحب نظر دارد چرا كه با استفاده از تجربيات و دانش اين افراد مي توان مسائل را ريشه اي حل كرد.
سلطاني راد با بيان اين كه امنيت ازجمله مفاهيمي است كه نمي توان تعريف خاصي را براي آن ارائه داد، اذعان داشت: گستردگي دامنه امنيت به اندازه تمامي مردم جامعه است، بنابراين نمي توان گفت كه برقراري امنيت و زمينه هاي به خطر افتادن آن به حوزه خاصي مربوط مي شود.
وي با اشاره به اينكه متوليان فرهنگي در شهرستان تاثير فراواني در ايجاد زمينه هاي برقراري امنيت كامل دارند، عنوان داشت: پايين آوردن سن ازدواج به منظور كاهش فساد در خانواده و جوانان، اطلاع رساني و آموزش به خانواده ها و به خصوص نسل جوان در راستاي ايجاد انزجار از گرايش به اعتياد، ترويج سبك زندگي اسلامي، افزايش ارائه محصولات فرهنگي جذاب، توليد برنامه هاي جالب و جذاب در شبكه هاي داخلي به منظور ايجاد انزجار در خانواده ها براي استفاده از ماهواره از جمله برنامه هاي فرهنگي است كه متوليان فرهنگي شهرستان مي توانند در راستاي ايجاد امنيت مطلوب اجرا كنند.
آموزش راهكاري اساسي براي كاهش آسيب هاي اجتماعي است
كارشناس اجتماعي شوراي شهر بهار نيز دراين كميسيون با اشاره به اينكه آموزش يكي از راهكارهاي اساسي كاهش آسيب هاي اجتماعي و فرهنگي است، عنوان داشت: به طور حتم آسيب هاي موجود درحوزه هاي اجتماعي و فرهنگي مي تواند امنيت يك جامعه رابه خطر بياندازد.
مجيد قاسمي جمشيد با تاکید بر اینکه آنچه امروز سبب بروز معضلات اجتماعي وفرهنگي در جوامع ما شده است، ريشه در ضعف اعتقادات ديني به خصوص در ميان نسل جوان دارد، گفت: امنيت در جوامعي برقرار می شد كه دين و اعتقادات وابسته به آن نيز حضوري قوي داشته باشند.
قاسمي جمشيد با اشاره به اينكه نسل جوان براي گرايش به معنويت نياز به فرهنگ سازي و آموزش دارد، اظهار داشت: ارائه آموزشهاي هدفمند در نهادهايي كه جامعه هدف آنان را جوانان تشكيل داده اند تا حد زيادي گرايش به بديها را خواهد كاست.
وي اعلام داشت: شناسايي محل هاي تجمع جوانان درسطح شهر براي ارائه آموزش هاي فرهنگي و ديني، حمايت از انجمن هاي هنري و ادبي به منظور جذب جوانان و كمك به رشد جامعه و تعالي فرهنگ آن، حمايت از هيئت هاي ورزشي به منظور ممانعت از حضور جوانان در جوامع غير ورزشي و به تبع آن بروز آسيب هاي اجتماعي وفرهنگي و هدايت جوانان به حضور در هيئت هاي مذهبي، دركاهش آسيب هاي اجتماعي و فرهنگي كه مانع از برقراري امنيت اجتماعي شود، مفيد خواهد بود.
قاسمي جمشيد با اشاره به اينكه رونق و توسعه مسائل ديني و مذهبي در شهرستان به برقراري امنيت كمك خواهد كرد، اذعان داشت: حمايت از سازمانهاي مردم نهاد به منظور جذب نيروهاي جوان شهرستان و استفاده ازدانش آنها در زمينه هاي مرتبط، ايجاد فرصت هاي شغلي و برخورد جدي ومستمر با هنجار شكنان از به خطر افتادن امنيت اجتماعي ممانعت خواهد كرد.
تقويت ارتباط روحانيت با نسل جوان مانع از گرايش اين نسل مسائل غير ديني است
رئيس سازمان تبليغات اسلامي شهرستان بهار نيز در اين كميسيون با اشاره به اينكه تقويت ارتباط روحانيت با نسل جوان مانع از گرايش اين نسل به مسائل غير ديني و مضر در برقراري امنيت مي شود، گفت: تقويت معنويت در نسل جوان آنان را از گرايش به فرهنگي متضاد با فرهنگ اسلامي كه شرايط بي امنيتي در جوامع را ايجاد مي كند، باز می دارد.
حجت السلام جواد حيدري افزود: در شهرستان بهار 13 خانه قرآن در روستاها، چهار موسسه قرآني در شهرهاي تابعه، 10 خانه عالم تكميل شده، چهار خانه عالم نيمه تمام، 200 هيئت مذهبي فعالي، هشت كتابخانه شبستان روستايي و 51 روحاني بومي ملبس براي برقراري ارتباط با نسل جوان و تقويت ريشه هاي معنويت در اين نسل در حال فعاليت هستند.
حيدري با اشاره به اينكه ساليانه 50 گفتمان ديني در مساجد، هيئات و مدارس برگزار مي شود، عنوان داشت: محور تمامي فعاليت هاي سازمان تبليغات در برنامه هاي اجرايي در سال جاري، شناسايي آسيب هاي اجتماعي و ارائه راهكارهاي مقابله با اين آسيب ها است.
وي افزود: اگر مسئولين و متوليان امر با جديت در صدد كاهش آسيب ها و معضلات اجتماعي شهرستان برنيايند، برقراري امنيت امكان پذير نخواهد بود.
حيدري اظهار داشت: استفاده خانواده ها از ماهواره، گرايش نسل جوان شهرستان به استفاده از مواد مخدر، كمرنگ شدن حجاب، چشم و هم چشمي، افزايش تشريفات، كاهش آمار ازدواج و افزايش آمار طلاق از جمله آسيب ها و معضلاتي است كه در شهرستان بايد در صدد مرتفع سازي آن بر آمد.
وي اذعان داشت: احياي امر به معروف و نهي از منكر در نهادها و ارگان هاي مختلف و در ميان عموم مردم شهرستان مي تواند در كاهش آسيب هاي فوق تاثير به سزايي داشته باشد.
نظر شما